torstai 31. heinäkuuta 2008

Uudet perunat ja kuka niitä saa syödä

"Alle vuoden ikäiselle ei saa antaa uusia/varhais perunoita" tuttu lause. Mutta kun ei mistään kaupasta saa vanhaa perunaa tähän aikaan vuodesta niin myyjä ehdotti muussijauhetta. No eihän mulla semmonen ollu edes mielessä käynyt!! (miksiköhän??) No kotiin päästyäni sitten nettiin ja tietoa ettimään. Ja löytyihän sitä.

Saa antaa varhais/uutta pottua kunhan ei ole niitä ihan pieniä, golf-pallon kokoinen vähintään pitää olla. (eikä niitä pienempiä oo aikuisenkaan hyvä syödä) Tuo oli huojentava tieto ja tänään sitten keittelen pottuja likalle. Pitkästä aikaa, ainakin 5 päivää on joutunu olemana ilman. Porkkana-maissi-herne-omenasosetta eri variaationa on syöty. Mahtaakohan enää perunaa syödäkkään!!! ai juu, loppu se porkkanasosekkin pakkasesta, eli niitäkin sitten keittelen. Ja brokollia vois kanssa pitkästä aikaa soseuttaa pakkaseen. Kukkakaali on (tai oli viimex kun kattelin) vähä kallista ni en oo tohtinu ostaa vielä maistiaiseksi. Eiköhän tuo saa pian jo alkaa syyä jauhelihaa ja kalaakin? Tarvii tarkistaa maistiaisvihkosesta.

** Lisäys **

Eli pienissä perunoissa on iso määrä solaniinia. Etin sitten siitäkin tietoa ja tässä yksi linkki http://www.saunalahti.fi/~ahven/peruna/learti19.htm

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Miksi ei niitä pienempiä saa syödä? En ole ikinä tuollaisesta kuullutkaan ja ne pienet ovat minun lemppareitani!

Iinu kirjoitti...

Minäkin muistan joskus lukeneeni, että vauvoille ei saa antaa niitä pienimpiä perunoita...
Onnea uudelle blogillesi ja kiitos vierailustasi omassani:o)