maanantai 31. elokuuta 2009

Huomenna se sitten alkaa

Syyskuu ja sukkasato. IHANAA on sitä ootettukkin että pääsee taas sukkia neulomaan :) Tai eihän se oo ollu este aiemminkaan, mutta siltävaralta vaan panttaa, että tulisi sitä satoakin kartutettua. Ekaa kertaa lähin mukaan ja katotaan miten paljon saan sukkahilloa säilöttyä Hillokellariin. Tänään taidankin sitten tehä vähän siivousta eli järjestelyjä niin aika kuluu sujuvasti eikä tarvi heti keskeyttää sukkien tekemistä.

Kun on noita esittelyjä lueskellut, niin moni tuntuu tekevän sukkia pyöröpuikoilla ja sitä jäin miettimään, että "sittenhän tarvii ommella sauma kiinni"... Oon jokuset vauvan töppöset tehny avoimena ja siitä moinen mielikuva. No sitten osu silmiin teksti: Magic loop ja aloin gooooglaa, no ei taida olla mun juttu kun kärjestä ne tuppaa alkaa ja tarttee kai olla kaksi kerää ja kahdet pyörötkin samaanaikaan työs... En taida alkaa nyt kokeilemaan, kun ei tulisi sitten yhtään valmiiksi. Sitten kun on aikaa :) Eli perinteisellä tyylillä mennään.

4 kommenttia:

TaiNa kirjoitti...

Laitapa youtubeen tuo Magic loop hakusanaksi, sieltä löytyi hirmuisesti hyviä videoita, joissa näytetään miten homma toimii. :)

Tuo voisi sopia mulle, koska vihaan kantapään neulomista, ihan sama millä tavalla sen tekee. ;)

Mrs.Marple kirjoitti...

Ei tarvitse kahta kerää eikä kaksia pyöröjä.
Ohje löytyy ainakin:
http://www.ullaneule.net/0107/neuvot_magicloop.html

Eli jos on vain yksi kerä, niin aloitan sisältä toisen sukan ja päältä toisen (tämä ei tietenkään toimi raitaväreihin - ellei halua eripariraitoja). Ja pyörön pituus pitäisi olla vähintään 80 cm, kyllä60 cm varmaan pärjää, mutta tykkään ite pidemmästä. Ja mä aloitan melkein aina sukat varresta, ja aina nykyisin kudon kaksi kerrallaan.

Kannattaa ainakin kokeilla!

Taru kirjoitti...

TaiNa: joo kattelinkin juutuupista jonkun pätkän, mutta oli pitkästyttävää kun vaan luotiin silmukoita 3 min :) Oonkohan mä jotenki kieroon kasvanu, ku mä en inhoo kantapäätä eikä oo toisen sukan syndroomaa... :)

Marple: Ullan ohjetta kattelin pikaseen, tarvii perehtyä kunnolla (jos sais senverran aikaa) ja katellaan sadonkorjuun lopussa vaikka sitten... Pikkuset sukat tulis nopsaan.

...Ja nyt Ealle puuroa suuhun niin saan alkaa sukkia tekemään...

TaiNa kirjoitti...

Mulla on kaikessa se PARIN syndrooma, ihan tylsää tehdä sitten heti perään just samanlainen.. :D