torstai 23. lokakuuta 2008

Huh huh

Kävinpä sitten kuitenkin siellä Forumin avajaisissa. Oon aina inhonnu paikkoja missä on paljon ihmisiä ja siitä aiheutuvaa tungosta. Ihan vaan pyörähdin siellä uudessa puolessa yhdessä kerroksessa ja kattelin mitä suunnilleen on ylemmissä. Kirjasto on kyllä hieno ja tilava :) En edes käyny missään kaupassa sisällä, kun mitä sitä turhaa vaunujen kanssa menee ihmisiä häiritteen, kun ovat kerta ostoksille tulleet. Mä en oo koskaan ollu mikään shoppaaja, mun tarvii tietää etukäteen mitä tarvitsen ja sitten kauppa mistä semmosen saa ja kassan kautta ulos. Kyllä mä oon seurana jos joku muu ostelee ja kattelenkin tankoja, mutta sillon ei saa olla itellä mitään 'pakko saada' juttua ja sillon ei oo niin kranttu ja saatan jopa jotain ostaa !

Nyt ei oo mikään shoppaus fiilis, johtuu varmaan siitä, kun tiesi etukäteen että paljon on populaa liikkeellä ja lastenvaunujen ja rattaiden kokoontumisajotkin oli vissiin menossa kun joka kahvilan penkeistä suurimman osan vierestä oli moinen kulkupeli. Ea oli kyllä mielissään kun oli paljon lamppuja ja muuta ihasteltavaa. Ja oli siellä yhessä kohti keskellä käytävää ihana lasten leikkipaikka, keinutyynyjä ym ja osa tilasta oli heijastettu merenpohja. No jospa toisella kertaa on enempi fiilistä kierrellä. Kun nyt ei muut edes väistäny. Joillakin oma keskustelu oli niin tärkeää että varmaan ois sanoja tippunu lattialle, jos ois pikkasen siirtyny ja päästäny ohi, ettei ois niin tarvinnu koukata melkein kaupan kautta.

Sitten vielä bussi... joku saattaa jo arvata :) Mennessä oli ihan hyvin, vaikka toinen vaunujen kanssa kyytiin tullut äiti meinasi alkaa istumaan siihen vaunujensa viereen. Huomasi etten mahdu ja nousi pois. Matkan varrelta kyytiin tuli vielä yksi pyörätuolissa (ja saattaja) ja hyvin mahtu mukaan. Jalkasin liikkeellä olevat olivat ystävällisiä ja päästivät meiät ensin. Yleensä ne tuppaa hyppimään jopa välistä. On mies meinannu monta saada syliinsä kun on ottamassa vaunuista kiinni ja sieltä tuleekin joku sokea tollo, kun ei huomaa että vaunut on jo puolivälissä ovea. Takasinpäin tiesin, että tiukkaa tulee olemaan ja ensn tullut bussi olikin ihan täys. Pari muijaa meinas jäädä etuoven väliin kun väkisin tunki sisään. On toisilla niin kiire... No sitte tuli bussi joka menee varikolle, eli vajaa 2km ennen meitä. Menin sillä, kun aattelin että vaihtaessa voi tulla moottoritien bussi. Jos ois tuo bussi ollu kanssa täysi, oisin kävelly moottoritien varteen ja toivonu, että kyytiin mahtuu. No tulikin sitten melkein heti vanhantien bussi ja huokailin jo mielessäni... keskiosa oli täys ja takana, no joo siinä istuu joku mummeli ja kyselee, oonko kenties siihen tulossa ??? Ei, en suinkaan kunhan muuten vaan kattelen... sen verran oli tyhjää siinä, että piti vähän huutaa, josko sais apuva. Mummeli ystävällisesti sanoo, ettei hän voi auttaa :) ja keräili niitä kassejansa. No tulihan sieltä sitten mies hätiin, kännykkään puhu ja ilme oli vähän 'voi v**u.' Jos ei ois kyytiin mahtunu, oisin kävelly kotiin. Tarvii saada näihin matalalattia busseihin myös taakse matalalattia, niinku on sisäkaupungin busseissa! Sitte täällä päässä taas kaikki tunkemassa kiireesti ulos, varmaan ettei tarvi auttaa? Änkesin sitte väkisin ja hymyillen kysyin tytöltä, jonka eteen kiilasin josko voi auttaa ? Vähän oli paniikissa, mutta suostui :) ja kuski meinas jättää raukan ovenväliin!!

No tulipa ainakin käytyä ja ehjinä kotiin päästy. Niin ja jos ois kovasti bussit ollu täysiä, oisin kävelly kotiin. Matkaa ei oo kun noin 6 km. Tai sitte oisin menny slussenille ja vaihtanu siellä!!

1 kommentti:

TaiNa kirjoitti...

kuulostaa kamalan ahdistavalta, onneksi pääsitte ehjänä kotiin! minä en tykkää busseista, en lasten kanssa enkä ilman. Pitkillä matkoilla kyllä menee mutta nämä kaupunkibussit on jotenkin pelottavia! :)