maanantai 21. syyskuuta 2009

Ompelusta välillä

Kohta on taas sukkapari valmis, mutta mieli syyhysi jo jotain muuta. Ja kuin tilauksesta ilmestyi nukenvaunut, joissa runko on aivan täydellinen. Ei ruosteessa, laakerit ei rahise, ei vääntyneisyyttä, ei liioin tarranjälkiä. Vaunuosa vaan tarvii tehä uusi, kuupassa riekale sisällä ja ulkona ja sisäpohjalevy rikki. Ja vähän likaakin vaunuosan reunoilla...Materiaali on päältä plyyssiä (tai vastaavaa) ja vuori muovia. Väri iki-ihana mintunvihreä, jonka oisin halunnu säilyttää, mutta kun on niin kiirus ompelemaan ja materiaalivarastosta löyty uusiokäyttöön tuodut verhot (sama materiaali, mutta väri viininpunainen) annoin periksi ja aloin leikkaamaan paloja. Vuori tulee puuvillasta ja pehmikkeeksi tavallista vanua. Kunhan mies ensin sai porattua kaikki niitit irti (porasi muuten käteen, mutta onnistu välttämään jänteet yms.) ja irrotettua rautaosat. Nyt on vaunuosa jo valmis ja kohta kuupan kimppuun. Toivottavasti tämä projekti onnistuu, oon niin tohkeissani ja yli-innokas ja mitäkaikkeavielävoikaanolla tämän suhteen. Varsinkin kun tuo ruonko on täydellisen kiiltävä. Ja tarttee pitää huoli, ettei Ea vie näitä ulos, ettei mene hiekkaa renkaisiin ja muuten likastu. JAA JUU tuohon päälle tarttee tehä se tuulensuoja, kun semmosta ei ollu. Mistäköhän löytyis sitä muovia ikkunaksi, kun luultavasti tässä mallissa on semmonen ollu?? Niin ja tietty patjat ja peitot yms tilpehöörit.

Ei muuten ole (taaskaan) tietoa miltä vuoselta mahtaa olla, valmistajaa epäillään suuresti BRIOksi, kun on samaa mallia löytynyt netistä. Vois olla 70-80 lukua... Ja jos jollakin nyt kolahtaa, niin onkohan tuossa mahtanut olla jonkinlainen ostoskori alla? Verkkokassin meinaan virkata, jos ei löydy rikkinäistä verkkopaitaa mistään :) Niin ja etu-taka-renkaiden väli on noin 10 cm. Voishan sitä tietty laittaa tuonne BRIOlle meiliäkin ja kysellä josko tunnistavat...

2 kommenttia:

TaiNa kirjoitti...

Oih! Meillä on suvussa just tommoset kiertäneet lapselta toiselle, tosin keinonahkaisella päällisellä. :) Alle kuuluu sellainen rautainen ritilämäinen "kori" ja vaunut on ihan 70-luvun alkupuolelta, ja ainakin ne meidän just saman malliset on Brion valmistamat. :)

Taru itte kirjoitti...

Kiitos taas TaiNa!