sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Sukkia taas

Sain itselle valmiiksi sukat magic loop- tekniikalla.Tässä ensimmäisen sukan teko ja kantapää ohitettu. (tässä väri on oikeampi)Ja tässä valmiit. Lankana Skotte jota kului 60g ja puikkona 3 pyörö. Tiimalasikantapäätä kokeilin, mutta tuli reikänen joten purin ja tein tavallisen vahvistetun kantapään. Niin ja kärki on "nuolen kärki" mallinen, mikä mahtaakaan olla oikea nimitys?? Yksi sukka kerrallaan mentiin kun harjottelin tekniikkaa. En osaa sanoa oliko nopeampaa kun viidellä puikolla, ei ainakaan niin kilissy. Alussa vähän oli ihmettelemistä silmukoiden siirtelyssä ja vaijerin paikasta, kun tuppas välillä olemaan ees. Mutta ihan kiva kokemus.

Nyt on sitten tuloillaan neljäs pari. Pyöröillä jatketaan ja nyt kahta sukkaa yritän samaanaikaan. Vaikka alotuksen tein kylläkin neljällä puikolla ja siirsin pyörölle, syystä että lanka on ohutta, puikko 2,5 ja silmukoita 36/puoli yhessä sukassa... eli 72 yhdessä sukassa. Neulontaa hankaloittaa ja hermoja syö se että puikossa on liian pitkä puikko-osa, ääääägggrrr. Tarvis jollain merkata keskikohdat, JOS sattuu silmukat putoamaan.

Muutenkin tarttee noita pyöröjä hankkia, huomasin että 4 puuttuu ja jos nyt kovin innostun tällätapaa sukkia tekemään (tai lapasia, säärystimiä, hihoja.... mitälie putkea...) niin onhan se hyvä olla kunnon välineet. Pitkiä puikkoja on kyllä jokalähtöön ja sukkapuikkojakin, vaikka taisi tuo 4 puuttua sieltäkin...

...Taidan mennä jatkamaan harjotuksia...

3 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Minulla on ensimmäinen pari puikolla sukkasatoon. Eli siis samalla puikolla. Olen aikaisemmin neulonut sukan kerrallaan. Nyt ajattelin sukkasadon kunniaksi tehdä kaksi kerrallaan.

Mrs.Marple kirjoitti...

Oot kyllä niin kadehdittavan ahkera ja NOPEA! Ite sain vasta ensimmäiset valmiiksi ja toiset puikoille. No, toisaalta nyt on kyllä parempi tahti kuin viime vuonna - silloin oli ennen satokautta aloitettuja parit kesken ennenkuin pääsi varsinaista satoa korjaamaan..

Taru kirjoitti...

No nyt on tahti vähän hidastunut :) Tarttee välillä tehä kotitöitäkin ja kun kamerakin sano sopimuksen irti, niin mikäs tässä... oisin halunnu kuvan kun on ekaa kertaa kahet sukat pyöröllä.